fronter
MENY

Tilbake fra Etiopia

Nå er hele bibelskolen, med unntak av TeFT-Utland, tilbake på Fjellhaug igjen. Vi har alle vært på spennende men ulike turer, og det er fint å kunne fortelle hva vi har opplevd til hverandre. Vi i Metro-klassen vil også fortelle dere litt om hvordan våre 3 uker i Etiopia var. Det var en svært innholdsrik tur hvor vi virkelig fikk se misjonsarbeidet som drives på nært hold. Med et tettpakket og variert program fikk vi opplevd mye forskjellig, og sitter igjen med mange inntrykk.

Den første uken var vi i hovedstaden, Addis Abeba, hvor vi fikk være med på den årlige konferansen for alle misjonærene i Etiopia. Vår oppgave under konferansen var å ha ansvar for alle barna. Bibeltimer, dyrepark, vanndag og skattejakt var bare noe av det vi gjorde sammen. Det å få være sammen med misjonærene og høre om deres liv og hverdag var en fin måte å starte turen på. Dette var virkelig en lærerik uke.

Etter en uke i Addis gikk turen sørover til byen Awasa. Her har NLM en ferietomt langs Awasasjøen med flere hytter som vi fikk bo i. Uka i Awasa ble brukt godt. Vi ble invitert hjem til etiopiske familier som tok oss godt i mot og i tillegg ble vi servert etiopisk mat. Et barnehjem fikk vi også besøke, med en overveldende velkomst fra barna.

NLM samarbeider med en Luthersk evangelisk forsamling i Etiopia kalt Mekane Yesus kirken. Sammen driver de en misjonsskole som heter Tabor, i Awasa, hvor noen av misjonærene jobber. Vi fikk også muligheten til å bli kjent med noen av elevene og fikk høre deres troshistorier. Elevene fortalte om hvordan livet er forandret fra afrikansk stamme-religion til et brennende ønske om at Jesu navn skal nå nye folkegrupper.

For flere av elevene ble turen til landsbyen Gisma, langt inne i Weyto-dalen, et stort høydepunkt. Her møtte vi Tsamakko-folket som lever i en kultur helt fremmed fra vår egen. Tsamakko-folket regnes i dag som et nådd folkeslag etter flere tiår med arbeid i dalen. De siste årene har misjonærene arbeidet med å oversette NT til Tsamakko-språket. En av utfordringene har vært å lage et skriftspråk slik at de kunne få muligheten til å lese Bibelen på sitt eget språk. Vi var så heldige at vi fikk se og prøve hvordan arbeidet fungerer. Stor respekt til oversetterne som jobber med et omfattende og viktig arbeid. Som en fin avslutning på oppholdet i Gisma fikk vi være med på å overlevere liturgien til Tsamakko-folket på deres nye skriftspråk.

Etter tre uker i Etiopia sitter vi igjen
med opplevelser og inntrykk som vi kommer til å ta med oss videre i livet.

Takk for turen!

Tekst & bilder: Emilie Mannes