fronter
MENY

Åndelig påfyll

Bibelskolen Fjellhaug er en skole med stort fokus på det åndelige. Av undervisningstid har elevene 67% bibelundervisning og 33% med undervisning relatert til linjefag. Med så mye bibelundervisning får elevene mye åndelige påfyll i skoletiden, men for oss handler livet på Fjellhaug om så mye mer enn bare det en lærer i skoletid. Vi ønsker å sette fokus på det å leve hele livet med Jesus, også før og etter skoletid, og å kunne ta med seg gode vaner videre i livet etter tiden ved Fjellhaug.

I starten av dette skoleåret hadde lærerne og stipendiatene et prosjekt med å ordne i stand et kapell. Kapellet stod klart til elevene kom og her åpnet vi fra første dag for å kunne ha et sted man kunne komme til i stillhet for å lese Guds ord, be, slappe av, og være sammen med Jesus. To ganger i uken har vi TI på TI-andakt. Da samles alle de som vil i kapellet og en elev deler noe i ca ti minutter. Etter andakten har det virkelig blitt et miljø for å sette på lovsang og være i stillhet en tid, før man trekker til rommene for natten.

Tre onsdager i måneden har elevene bibelgrupper. Her samles man for å lese i Bibelen, samtale om teksten og for å dele tanker og meninger. Vi tror at det å bygge gode vennskap også kan omhandle det åndelige. Av tilbakemeldingene vi har fått fra elevene ser det virkelig ut som at kapell og bibelgrupper er noe de setter stor pris på.

«For meg har det å ha bibelgruppe vært et av de store høydepunktene ved bibelskolen. Her har vi blitt godt kjent med de andre i gruppa, og fått lære mye om oss selv og utvikle oss. Vi får lære hverandre om bibelen og det er et veldig godt miljø for å stille alle salgs type spørsmål.»
– Hans Christian, elev på musikklinja

«I det jeg går inn døra til kapellet kjenner jeg med en gang en veldig ro inni meg. Å kunne være stille og bruke tid sammen med Gud her har betydd mye for hverdagen min så langt på Fjellhaug. En god sitteplass, et trygt og godt sted å være, en pappa å vende seg til. Jeg verdsetter virkelig å få starte dagen på en slik måte, det er så herlig.»
– Marit, elev på KRIK-linja.

Vi er veldig takknemlige for å ha et miljø hvor det åndelige blir tatt med videre etter skoledagen. Vi håper og tror at elevene får med seg gode vaner etter dette året på Bibelskolen Fjellhaug.

 Tekst: Malene Garstad

Bilde: Line Stordal, John Arne Eppeland, Hannah Lende