fronter
MENY

Bibelskolen Fjellhaug lanserer gaming-linje.

På Bibel, Gaming og Digital kultur får du endelig sjansen til å kombinere gamingopplevelser med et ekte bibelskoleår. Du spiller ikke bort et år av livet, men får oppleve glede ved både «lavterskelgaming», og det å fordype deg i et valgt multiplayerspill sammen med andre som deler dine interesser. Linjen har som hovedmål å kombinere spilleglede med personlig og åndelig utvikling.

Andreas Ruud, lærer ved Bibelskolen Fjellhaug, har vært sentral i utarbeidingen av linjen.

– Det har vært jobbet med en gaming-linje i over to år, og jeg synes det er veldig veldig stas at det endelig finnes et bibelskoletilbud til gamere i Norge. Linjen handler om så mye mer enn bare det «å spille dataspill». Den digitale kulturen har min foreldregenerasjon et distansert forhold til, og alt med data er noe de oftest kun har lært seg det mest nødvendige om. Til sammenligning har de som begynner på bibelskolen nå for tiden aldri opplevd et liv uten internett. De er «digitalt oppdradd», og i den bagasjen de har ligger det ikke bare negative ting som kristne må si nei til. Det finnes masse innen spillverdenen og internett-kulturen som har en egenverdi, og som også kan brukes til å spre Guds rike. Jeg er stolt over å få ha med denne linjen å gjøre, og gleder meg til å gi jernet for alle elevene som begynner på den til høsten.

Rektor Jørn Martinsen peker også på at gaming er en stor del av hverdagen for unge mennesker.

– Gaming og digital kultur er en stor del av dagens virkelighet for mange unge mennesker. Vi ønsker å ta det på alvor og er glade for at vi kan ta det inn i en bibelskolekontekst der vi også kan jobbe reflektert med dette for eksempel i forhold til spillglede, etikk og hva slags innvirkning digital kultur kan ha på sosiale relasjoner. Vi trenger også kristne ledere som vet noe om dette og kan bruke det for eksempel i kristent ungdomsarbeid.

Hvis du vil ha mer informasjon om linja kan du lese mer her.

Dersom du allerede vet at du vil gå Bibel, Gaming og Digital kultur kan du søke om opptak her.