fronter
MENY

Et annerledes julebord

Hvorfor pynter vi juletreet med kuler, glitter og kurver med godteri oppi? Elever og lærere ved bibelskolen fikk være med Kristin Solli Schøien rundt et annerledes julebord.

Kristin Solli Schøien forteller

Kristin Solli Schøien forteller

Julevandring, eller vandring rundt et julebord, har du noen gang vært med på det? I temauka om jul, fikk elever og lærere ved bibelskolen mulighet til det. Vi besøkte Lilleborg kirke og fikk være med på en vandring rundt et julebord, laget av Kristin Solli Schøien. Hun fortalte om ulike symboler og juletradisjoner og bakgrunnen for disse.

Vi fikk lytte, se og smake

Vi fikk lytte, se og smake

Hvorfor pynter vi egentlig juletreet med kuler, glitter, bilder av engler og kurver med godteri oppi? Hvorfor bruker vi fargen lilla i advent? Dette var noe av det vi fikk høre om denne formiddagen i Lilleborg kirke. Ting er mere enn ting. Dersom en gjenstand du har bare er en ting, må du kvitte deg med den, sa Solli Schøien. Tingene vi bruker i jula er symboler, nesten som lignelser. De forteller om noe mer. Vi hadde en fin samling rundt julebordet. Solli Schøien er en god formidler, og har mye kunnskap om historien bak gjenstandene.Vi fikk lytte, se og smake. Tusen takk for at vi fikk være med på dette! Solli Schøien har også skrevet bok om dette: En kurv til min datter, utgitt på Avenir (Luther Forlag).

Et annerledes julebord

Et annerledes julebord