fronter
MENY

Fra Indonesia til Harstad

Det er bare to uker siden vi kom hjem fra Indonesia, men da vi plutselig befant oss midt i snøfylte Harstad føltes den klamme varmen ganske fjern.

harstad

I helgen som var dro musikklassen, sammen med Hans Kristian Skaar og NLM ung, på tur til Nord-Norge. Her var vi med på en leir for ungdommer fra 8. klasse og oppover, og hadde blant annet ansvaret for en lovsangskonsert lørdag kveld. Det var flere i klassen som hadde gledet seg til å reise så langt nord, og ikke minst å kanskje få oppleve nordlys. Noen av oss fikk faktisk oppleve nordlyset, men vi fikk også oppleve noe mye større enn akkurat det. I 2013 flyttet en gjeng kristne studenter til Harstad for å studere og drive kristent ungdomsarbeid. På det tidspunktet var det lite kristent ungdomsarbeid i byen. Bedehuset Bethel hadde et skolelag annenhver uke og var på en god dag 10 stykk. På lørdag var det over 100 ungdommer på Bethel. Det skal sies at noen av disse var med på leiren og kom fra ulike steder i Nord-Norge, men rundt 60 av dem var fra Harstad og omegn. Det er tydelig at det skjer en vekkelse i Harstad, og det var utrolig spennende å se.

På under en måned har vi fått oppleve misjon på nært hold både i Indonesia og i Norge. Klimaet og kulturen er forskjellig men misjonsarbeidet er det samme, og målet er det samme: at flere skal få bli kjent med Jesus. Fremgangsmåten er også den samme. Det handler om bønn, relasjonsbygging og å fortelle om Jesus. Og resultatet er det samme: glede, lovsang og nye brødre og søstre i Kristus. Jeg er takknemlig for å ha sett alt dette og det inspirerer meg virkelig til å drive misjon.

  • Linnea Svensson, stipendiat musikklinjen