fronter
MENY

Gaming opplever Japan

Lørdag formiddag 26. januar reiste 14 spente elever, stipendiater og lærere til Japan for å oppleve spillkulturen i Tokyo og besøke NLM sine misjonærer i Kobe og Matsue.

Første uke var satt til Japans hovedstad, Tokyo. Her besøkte vi viktige og kjente landemerker som Shibuya-krysset, spill-distriktet Akihabara, ungdomsstrøket Harajuku og fiskemarkedet i Taukiji.

Shibuya-krysset er et sted hvor det er lett å miste synet av hverandre ettersom dette er verdens travleste gatekryss. Derfor ble det viktig at vi skaffet oss SIM-kort her slik at vi kunne finne hverandre i den kolossale mengden av mennesker.

Akihabara, spill-distriktet, sier seg jo nesten selv. Her ble det tilbragt mye fritid den første uka. Både til shopping av nye spill, retro-spill og besøke arkadehaller med mange spill vi i Norge aldri har kunnet teste hjemme.

Vi gleder oss til å kunne tilbringe mer tid her de siste dagene før hjemreise.

Etter vel en uke i Tokyo gikk veien videre til Osaka, vest for Tokyo. Mellom byene her nede reiser vi med verdens raskeste tog; shinkanzen. Dette toget gir oss muligheten til å se utrolig mye av Japan på veldig kort tid.

Søndag 3. februar var tiden inne for å oppleve vår første gudstjeneste i Japan. Denne dagen reiste vi til NLM sin kirke i Aotani, utenfor Kobe. Med god hjelp til oversettelse kunne vi få med oss innholdet i den japanske prekenen. Mot slutten derimot, kom det en stor overraskelse fra koret i menigheten; de hadde lært seg en salme på norsk!

Koret sang “Jesus meg elsker” for full hals på norsk. En mektig opplevelse!

Etter gudstjenesten var over fikk vi vite litt mer om NLM misjonærene sitt arbeid i Japan, litt historie bak og litt om utfordringene de står overfor i dag.

Vi tok farvel med gjengen i Aotani og tok turen videre til Himeji Castle, Osakas største landemerke. De kommende dagene skal vi utforske mer av både Osaka, Kobe og Kyoto sammen med misjonærene.

Om litt over en uke reiser vi til Matsue der Inger Valbø har jobbet for NLM i mange år. Der skal vi få være med på en bibelgruppe hun har med 10-15 deltakere og på en internasjonal gudstjeneste der en av våre lærere skal tale og to i gruppen skal dele vitnesbyrd.

Japan byr på mange utrolige opplevelser som vi gleder oss til å komme hjem og dele med andre!