fronter
MENY

Idrettsklassen på fjelltur i Åmotsdal

En solfylt mandagsmorgen forlot idrettsklassen Oslo, og dro på en firedagers fjelltur i Åmotsdal.

10603431_10202864215389161_7348767133871368702_nEn solfylt mandagsmorgen den 15. september, forlot idrettsklassen sivilisasjonen i Oslo, for fire dagers fjelltur i Åmotsdal. Turen inneholdt mye nytelse av Guds skaperverk, felles vandring over vann og fjell samt høyt sukkerinntak.

Målet for turen var å lære og bruke kart og bevege seg i området slik som kart og terreng viste. Hvordan man tar seg fra punkt A til punkt B lettest mulig på kartet? Og hvordan skal jeg forholde meg til vind og vær når jeg skal sette opp et telt? Disse spørsmålene fikk vi øve på under turen. I forkant av turen hadde klassen tilberedt egen tørket mat for at de skulle ta mindre plass i sekken.

Første dagen gikk vi inn på området. Der slo vi opp felles camp, lagde mat og slappet av i solnedgangen. Andre dagen gikk på fjellhyller og topper. Klassen skilte lag denne dagen, og hver teltgruppe hadde en egen camp på et selvvalgt område. Den siste dagen inneholdt topptur samt dans. Fjelltoppen Brattfjell ble arena for innspilling av egen koreografert dans.

Hjemreisen begynte på torsdagen klokka 05:00, da pakket vi sammen teltene og vandret tilbake mot bilene mens solen gikk opp. Turen avsluttet på Bergbys i Notodden der 17 personer stod i kø for hamburgermeny og ordentlig toalett klokka 10:00 på morgenen. En veldig fin tur i Guds skaperverk, med en kanonbra gjeng.