fronter
MENY

Julaften med TeFT-Utland

TeFT-Afrika og TeFT-Indonesia klassene feirer i år julaften på en litt annerledes måte enn de aller fleste av oss. Julepalmer og plussgrader er noe av det som står på plakaten.

 img_1027Jul i Afrika
I år feirer noen av oss i TeFT jul i Afrika, nærmere bestemt i Kenya. Det er noe vi synes er litt rart, men aller mest kult og spennende! Nå står to ukers juleferie i Mombasa for tur. Den vil blant annet bestå av bading, vannski, dykking og fallskjermhopping.

På julaften har alle fått tildelt en person vi skal kjøpe presang til, og ikke minst, får vi pinnekjøtt medbringt fra Norge. Juletreet blir erstatta med julepalme, og minusgrader blir erstatta med 40 plussgrader. Det er så spennende å tenke på at om få dager sitter vi i et strandhus og feirer jul, for akkurat kan vi ikke skryte på oss særlig mye julestemning.

For et eventyr det blir! Takknemlige for at Gud har gitt oss så mange fine opplevelser og for alt vi har i vente.

Vil til slutt hilse dere med Jesaja 9, 6 og et ønske om ei velsigna jul.
img_5145
Jul i Indonesia
Nå sitter du kanskje foran peisen i favorittstolen din med bena plassert behagelig oppå bordet foran deg mens du surfer på internett og drikker varm kakao. Snøen utenfor daler ned og julefreden synker sakte inn. Om noen dager samles hele familien for spise deilig julemat og hygge seg med hverandre. Vel, for oss er det ikke helt slik. Mens du sitter inne for å ikke fryse, sitter jeg nå inne for å ikke renne bort i svette. Snø har de nesten ikke hørt om i Indonesia og peis trengs ikke i denne varmen.

Indonesia er det landet i verden med flest muslimer, dermed er det begrenset «hvor mye jul du ser» rundt omkring. Likevel er det noen plasser vi kan få sneket til oss litt julestemning. Noen av kjøpesentrene her er veldig moderne og vestlige. Der finnes det svære juletrær og man kan få kjøpt julepynt. Både vi TeFT-ere og de andre utsendingene har pyntet husene etter beste evne for å få så mye julestemning som mulig. I tillegg har vi jo alltids julemusikk tilgjengelig, og vi har til og med fått litt julekaker av de andre utsendingene som har bakt!

Om noen få dager forlater vi Medan og Indonesia for å feire jul i Vietnam. Vi får altså ikke feiret jul i Norge, men jammen får vi en opplevelse for livet! Vi får ikke mange gaver, men forhåpentligvis hjelper det oss til å fokusere på det jula virkelig handler om, nemlig Jesus´ fødsel. Vi får ikke være ute i snøen og leke, men å bytte den ut med hvit sand er ikke det verste. Istedenfor å spise oss stappfulle av mat hver dag skal vi heller utforske et annet land, en annen kultur. Forhåpentligvis tar vi dykkersertifikatet hvis det ordner seg. Med andre ord: Vi skal kose oss! Vi vil ha drøssevis av erfaringer å fortelle til familie og venner når vi kommer hjem.

Dette er en opplevelse for livet ikke mange får, så vi er takknemlige for at vi har fått denne muligheten. God jul fra oss i Indonesia!

Hva er det beste med å feire jul i Indonesia?

Miriam:
Å oppleve en helt annerledes jul gir meg mange nye erfaringer. Forhåpentligvis får jeg se julen på en ny måte, utenfor alle tradisjonene som kan ta bort fokuset fra julebudskapet. Og å få feire jul med teamet mitt her nede blir kjekt.

Mathias:
Det beste med å være her er å møte indonesere som kan lære meg noe om juletradisjonene sine, og vi kan vise de noen norske tradisjoner som å gå rundt juletreet.

Ragnhild:
Det beste med å feire jul her er at jeg slipper den triste «mørketida», glattisen og stresset med julegavehandel!

Randi:
Det beste med å feire jul her er at alt stresset og jaget i førjulstiden forsvinner og det gir meg tid til å faktisk fokusere på hva julen handler om; Jesus.

Johanna:
Det er flere ting jeg liker med å feire jul her. Rutinene på dagene er annerledes i Indonesia. Jeg får mer tid til å sette fokus på hva adventstiden betyr for meg, og hva jeg ønsker at den skal bety for meg. Jeg får kjenne på en takknemlighet jeg ikke har kjent på samme måte som før. Takknemligheten over den lange vandringen til Josef og Maria som fødte barnet Jesus, min vandring i Indonesia og venner og familie som jeg setter så inderlig pris på.

Bjørnar:
Det beste med å feire jul her er at man får en helt unik opplevelse og muligheten til å se jul fra en annen vinkel. Jeg har alltid tenkt at «en dag skal jeg feire jul i varmere strøk», og nå skjer det. Herlig!