fronter
MENY

KRIK reiser til Kenya og Tanzania!

Årets KRIK-elever har vært i Kenya og Tanzania og deler av sine opplevelser!

Fredag 25. Januar pakket halve KRIK-klassen koffertene sine og satte kursen sørover for Kenya og Tanzania. Nå, tre uker senere, sitter vi igjen med mange inntrykk, sterke opplevelser og artige minner.

Tidlig på reisen fikk vi virkelig kjenne på kontrastene da vi kjørte inn i Kariobangi-slummen og såg den enorme fattigdommen de lever i.

Vi fikk se en energisk oppvisning av danseprosjektet som CHRISC har vært en del av. Vi klarte også å lære oss noen afrikanske “moves” selv, dog ikke like sprekt men med mye latter og glede.

Samværet ble avsluttet med bønn og lovsang, en sterk opplevelse for flere av oss. Etterpå fikk vi bli med noen av de unge hjem og se hvordan de bor.

Vi fikk sett mye av NLM sitt arbeid i Kenya og Tanzania, blant annet bibelskolen i Kiabakari. Der traff vi mange hyggelige studenter og fikk delta i deres hverdag. Noen av studentene fulgte oss på tur opp på Pida-toppen for å se på afrikansk soloppgang – virkelig en magisk opplevelse som minnet oss på det mektige skaperverket.

Man kan nesten ikke være i Øst-Afrika uten å reise på safari! Dette fikk vi oppleve da vi i kjørte gjennom den kjente nasjonalparken Serengeti og tilbrakte en natt i telt blant de ville dyrene. Mange av dyrene kom vi virkelig tett på.

 

Videre var vi innom Arusha og der fikk vi testet språkferdighetene og prøve oss som bibelselgere. Med korte swahili-setninger og mye peking, fikk vi solgt både Bibler og kristen litteratur, så vi ble meget fornøyd.

På reisen mellom Arusha og Mombasa besøkte vi en varm kilde, Maji Moto. Der ble det en etterlengtet svømmetur i kIart, blått vann.

Turens siste destinasjon ble paradiset Mombasa. Med båt kom vi oss utpå det Indiske hav hvor vi gjennom dykking fikk oppleve det fantastiske livet i havet.

Det har virkelig vært mange opplevelser på denne turen!

Gjennom disse tre ukene i Kenya og Tanzania har vi fått møte flere misjonærer. De har fortalt oss om den spennende oppgaven de er i gang med og vi har fått innblikk i den variasjonen arbeidet består i. Det viser at Gud kan bruke oss alle når vi stiller oss tilgjengelig. Afrika har en stor plass i våre hjerter!

Tunashukuru // Vi er takknemlige

Artikkelen er skrevet av Ida Noreng