fronter
MENY

Metro på tur

I skrivende stund har Metro vært i Peru i nesten to uker. Les om hvordan de har det her

¡Hola, nuestros amigos!

I skrivende stund har vi på Metro vært i Peru i nesten to uker. Det har vært noen spennende og innholdsrike dager, med mange forskjellige inntrykk. Vi har besøkt flere kirker og sett hvordan misjonærene arbeider her i landet. Tidligere misjonær og generalsekretær i NLM, Ola Tulluan, er med som reiseleder.

De første tre dagene tilbrakte vi i hovedstaden, Lima. Der var vi sammen med misjonærparet Israel og Anne Marie Mandujano. De viste oss rundt i byen og inviterte oss både til menigheten de går i og hjem til seg.

Deretter dro vi videre til Arequipa hvor vi bodde på Setela, bibelskolen til NLM. Ola Tulluan har selv bodd i Arequipa i fire år og vært rektor på bibelskolen, noe som gjør at han har godt kjennskap til byen og folket.

Noe som har preget oppholdet i Arequipa er mangelen på vann i store deler av byen. I Norge tar vi det for gitt å kunne bruke toalett, ta en dusj og pusse tenner. Selv om det var utfordrerne for oss de dagene vi var der, er det verre for lokalbefolkningen som stadig opplever vannmangel.

I løpet av uka i Arequipa tok vi flere turer til sentrum, fikk omvisning i et kloster, var på en peruviansk gravplass og besøkte misjonærene her nede både hjemme og på jobb. I tillegg var vi på kokkekurs og lærte å lage tradisjonell peruviansk mat.

Noe av det som gjorde mest inntrykk, var likevel ungdomssamlingen vi deltok på i den evangeliske kirka Encuentro con Cristo – «Møte med Kristus». Til tross for at det ikke var så mange ungdommer der, var ledernes engasjement utrolig inspirerende. Dette er noe vi har lært av og vil ta med videre til Norge. Det viktigste er ikke hvor mange som kommer på møtene, men at ungdommer har et godt kristent fellesskap å komme til.

 

De siste par dagene har vi tilbrakt på NLMs feriested, Miramar, et nydelig ferieparadis rett ved Stillehavet. Der fikk vi badet, solt oss og slappet godt av.

 

Videre går reisen til Juliaca, kjent som verdens styggeste by (det gjenstår å se), som ligger 4000 moh. Vi tar gjerne imot forbønn angående høydesyke og andre sykdommer. Deretter drar vi videre til Cusco, der noen skal til Machu Picchu og andre til Valle Sagrado, begge stedene er ruiner av inka-landsbyer.

Vi gleder oss til og er spente på resten av turen. Vær gjerne med å be for oss og misjonsarbeidet her i Peru.

Følg reisen vår på Instagram ved å søke opp hashtaggen/emneknaggen  #peruud

Vi hilser med 2. kor 5, 14-15, som Ola Tulluan delte med oss på en kveldssamling.

For Kristi kjærlighet tvinger oss. Vi vet at én er død for alle, derfor er de alle døde. Og han døde for alle, for at de som lever, ikke lenger skal leve for seg selv, men for ham som døde og sto opp for dem.

Tekst: Solveig Elisabeth Gjersvik Tjøsvoll og Miriam Fjose
Foto: Solveig Elisabeth Gjersvik Tjøsvoll