fronter
MENY

Reisebrev fra Indonesia

Fredag 16. januar. Endelig! Dette var dagen vi hadde snakka om og gleda oss til så lenge. Dagen for avreise til Indonesia. Musikk- og halve indrettsklassen haler med seg bagene ned til flybussen, og så var vi i gang.

Stemingen på bussen var herlig. Smil og forventning lyste av elevene og våre to herlige lærere.

Etter en lang reise ankom vi Bali. For et sted. Da vi ble kjørt til hotellet, gjennom byen Kuta var det mange inntrykk som slo oss. Og flere skulle det bli. Her var det salig blanding av turister og lokale, nye lukter, ny kultur og en helt annen atmosfære enn den vi er vant til. Dette lovet bra! Her møtte vi også en stor gjeng med norske ungdommer som vi fikk lovsynge sammen med, ute i den varme, fuktige luften, under en helt stjerneklar himmel. Herlig opplevelse!

Mens idrettsgjengen var på surfeskole, tok musikklassen turen til Ubud. Dette er selve byen for musikk og kultur i Bali. I Ubud fikk vi besøke en musikkprofessor som lærte oss og spille balinesiske instrumenter. Selve spillingen hørtes nok ikke så bra ut, men det var veldig gøy! Senere hadde vi artige opplevelser da vi fikk se mer av byen! 

Da en uke med bading, soling, surfing og kos på Bali var over, fløy vi videre til en annen øy i Indonesia. Denne uka var veldig spesiell og spennende. Under hele oppholdet i Indonesia, hadde vi med oss en utsending fra NLM som selv bor i Indonesia. Han tok oss med rundt, og introduserte oss for arbeidet NLM driver der. I tillegg fikk vi bli kjent med flere utsendinger, som tok godt vare på oss. Å se arbeidet NLM driver, var både lærerikt og spennende. Vi ble litt bedre kjent med en hverdag hos et folk som lengter etter noe mer. Et folk så hjertelige, på tross av dårlige kår for mange. Her fikk vi alle inntrykk og lærdom som forhåpentligvis har satt seg for livet, og som har vært godt å ta med seg tilbake til Norge. Det må bare oppleves for å forstås.

Tusen takk til alle for en herlig tur. For min egen del har jeg fått veldig gode minner som har satt seg dypt. Denne turen anbefales på det sterkeste!

Tekst: Silje Marie Andresen

Foto: Even Kleppa