fronter
MENY

Salamu kutoka Africa!

”Varme hilsener fra Afrika” står det i overskriften, for deg som ikke kan flytende Swahili.

En god gjeng på 13 elever og 2 lærere fra KRIK-klassen reiste den 26. januar fra kulden i Norge, og befinner seg nå på Kiabakari Bibelskole i Tanzania. Hittil har vi hatt noen veldig fine dager sammen med lokale Kenyanere og Tanzanianere, samt besøkt noen norske og danske misjonærer.

Kulturen i Afrika er ganske annerledes enn i Norge. Dette får vi oppleve på nært hold når vi møter lokalbefolkningen i de ulike byene vi besøker. En annen ting som også er annerledes fra Norge, er at det ikke er like nødvendig med vekkerklokke for å komme seg opp om morgenen. Her blir vi vekket av haner, ugler, fugler, for ikke å glemme apekatter som hopper opp i hengekøya for å ønske deg en god morgen.

Dagene til nå har blant annet bestått av kirkebesøk i Kawangware-slummen i Kenya, hvor vi fikk prøvd oss på afrikansk lovsang og dans. Vi har også vært på sykkelsafari og grottetur i Hell’s Gate. Sola stekte, og vi fikk sett både vortesvin, bøfler, sebraer, giraffer og mange flere dyr!

Den 30. januar startet vi dagen med flodhestsafari i båt på Lake Naivasha. Deretter satte vi kursen sørover mot Tanzania, hvor vi skal være en ukes tid før vi drar tilbake til Kenya og avslutter turen ved kysten i Mombasa.

Vi har fortsatt noen uker igjen her i Øst-Afrika, og gleder oss til alt vi har i vente! Kwaheri! (På gjensyn!)

 

Tekst: Mari Syvertsen

Foto: Egil Wormdal og Mari Syvertsen