fronter
MENY

TeFT Utland på bedehus-turné

TeFT Utland har pakket koffertene og reist ut på en aldri så liten bedehus-turné!

Første torsdag i mai måned var det turné som sto på planen til oss i TeFT-Utland.
Vi hadde to ulike destinasjoner vi skulle til, og delte oss derfor også i to. Den ene gruppen tok turen sørover mot Lyngdal, mens den andre gruppen tok turen vestover til Norheimsund. Vi fylte dagene med forskjellige aktiviteter, og hadde det veldig kjekt på tur.

Sørlandsturnên, eller bedehusturnên som du også kan kalle, det var svært vellykket og vi storkoste oss hele helga!

Langhelgen på turne i sør startet med at vi fikk en veldig god kveldsmat av personalet ved Audnastrand leirsted hvor vi var så heldige å få overnatte hver kveld. Vi tok så turen til Norges sørligste punkt for å se solnedgangen.
Fredagens aktiviteter besto av noen timer stand på KVS Lyngdal hvor vi delte ut lapper og fikk noen fine samtaler med elevene ved skolen. Når vi var ferdige med stand på KVS var det dags for fritid med bowling og turisme i Lyngdals gater før vi på kvelden tok turen til Nattkafê på Reme Bedehus. Kvelden på Nattkafê fikk vi ansvar for å gjennomføre i form av møte og aktiviteter. Både andakt, lovsang og deling av opplevelser fra Indonesia gikk akkurat som planlagt og aktivitetene etter møtet er heller ikke et unntak. Ungdommene på Nattkafên var veldig gira og gjorde en skikkelig stor innsats i både quiz og konkurranser. Dagen derpå fikk vi en god del fritid på for- og ettermiddag hvor vi tok turen til Mandal og alt denne fine sørlandsbyen kan by på. På kvelden ble vi invitert til å ha møte og aktiviteter på ungdomsklubben JD-Eiken, som kvelden før gikk også alt etter planen og utover kvelden fikk vi god kontakt med ungdommene i Eiken. Sørlandsturnên eller bedehusturnên som du også kan kalle det var svært vellykket og vi storkoste oss hele helga!

Vestlands-gjengen ankom Norheimsund på kvelden, og fikk kveldsmat med det samme. Vi overnatta på Framnes Videregående skole hele helgen. På fredag fikk vi være med på morgensamling med hele skolen, og da fikk vi dele litt om Fjellhaug. Deretter stod vi på stand frem til middag. Fredagskveld dro vi til nabobygda, Øystese, hvor vi fikk være med på en ungdomsklubb. Vi stod for programmet, og hadde ansvar andakt, leker og sosialt. Vi ble kjent med nye, og hadde en trivelig kveld. Lørdagskveld gikk i «Gameshow» på Framnes. Gutta stod for «vinn på minuttet» og det så ut til å slå an. Det kom en del elever og de engasjerte seg i leken. Ellers da vi hadde fri på dagene, brukte vi noe tid til å bli kjent med elever, og snakke med dem under måltider. På søndag dro vi tilbake til Øystese bedehus, hvor vi var med på et møte. Heidrun holdt en tale, og to av oss holdt hvert vårt vitnesbyrd. Etter møte tok vi turen østover mot Fjellhaug igjen.

Både sørlands-gjengen og Norheimsund-gjengen hadde fine dager på turne. Fikk være med på litt forskjellig arbeid blant både unge og eldre. Forhåpentligvis fikk vi formidlet noe bra om Fjellhaug, og forhåpentligvis treffer vi mange Framnes-elever på Sinsen fremover.

Artikkelen er skrevet av Signe Rettedal og Ingvild Jåtun