fronter
MENY

Tett på Metro

I kraft av at vi nå er noen måneder ute i skoleåret, kan vi virkelig bekrefte at den nye linja lever opp til høye forventninger.

Før vi startet i høst ble nemlig to gamle linjer slått sammen, og det beste fra hver av dem utgjør nå Metrolinja. Fokuset er her på å både bli styrket i troen og å bli utrustet til å kunne være et Jesu vitne for mennesker vi møter i dagliglivet. I bunn og grunn er målet å utvide familien vår – å bli flere brødre og søstre i troen.

Hverdagen som elev i Metroklassen er veldig spennende. Gjennom fag som blant annet Ungdomskultur, Diakoni og Evangelisering blir vi stadig mer kunnskapsrike, reflekterte, og ikke minst utfordret. Videre er undervisningen svært variert, og krydret med både diskusjon, video, besøk utenfra og ekskursjoner. Vi har blant annet vært på besøk hos Frelsesarmeen i Oslo, hvor vi fikk se og høre om diakoni i praksis. I tillegg har vi allerede vært på utenlandstur til London sammen med musikkelevene. Gudstjenester, møte med ungdomsarbeidere, latter og ekte «english breakfast» fylte dagene. Turer som dette gir inntrykk, og er gjerne medvirkende til å åpne øynene våre opp for menneskene rundt oss.

På nyåret, når vinterkulda virkelig melder sin ankomst i Oslo, pakker vi koffertene våre og reiser mot atskillig varmere strøk. Da må klasseromsundervisning og fårikål vike for tre uker med afrikaliv og injerra watt. Metroklassen inntar nemlig Etiopia. Senere, når det lakker og lir mot slutten av bibelskoleåret tar vi turen til København. Vi har med andre ord mye spennende foran oss.

Selv må jeg nesten trekke litt på smilebåndene av å tenke på elevene i klassen vår. Vi er så ulike, hver og en helt unike. Vi har et godt klassemiljø hvor latteren sitter løst og engasjementet er stort. Her får vi prøve, feile og lære utrolig mye innenfor trygge rammer. Erfaringene og kunnskapen vi tilegner oss gjennom å være elev på Metrolinja, er noe vi vil bære med oss videre når vi mot sommeren forlater det trygge redet på Fjellhaug. På den måten vil vi gjerne kunne bidra til å få flere med oss på veien – himmelveien.

Jeg ser med stor glede og forventing frem til fortsettelsen av skoleåret.

Metro

 

Skrevet av: Camilla Øyen (hvit genser til venstre)