Som elev har du mulighet til å søke om lån og stipend fra Lånekassen.
Om du søker om full støtte vil dette dekke kostnadene ved bibelskoleåret.
Du kan søke om basislån som kan anslås til ca 126 000 kr i 23-24, hvor 40% blir gjort om til stipend etter at skoleåret er bestått. Du kan i tillegg søke om skolepengelån tilsvarende beløpet du må betale i skolepenger. Lånet er rente- og avdragsfritt så lenge du er student.
Du kan lese mer om studiestøtte fra Lånekassen her.
Skolepenger dekker all aktiviteten på skolen, undervisningen, kortere turer med linjen, fellesfagene og ulike konferanser og aktiviteter gjennom året.
Pris pr. semester
Kostnader i forbindelse med praksisukene: Elever på Etterfølger er i utgangspunktet ansvarlig for å dekke utgiftene, men det er naturlig at praksisplassen sørger for kost og losji, samt dekker reiseutgifter i praksisukene. Stipendiater og team på Bibelskolen får 40% rabatt på én av utenlandsturene.
Elevene på linjen bor på dobbeltrom når de er på skolestedet i Oslo og betaler for 5 måneder med kost og losji for kr 31 400.
Egenandel for utenlandsopphold skoleåret 2023-2024 vil være kr 60 000.
Gjennom et år på Fjellhaug bor og spiser du på skolen. Sammenlignet med å å bo på hybel hvor du må kjøpe og lage all mat selv sparer du mye på å bo og leve på skolen i 10 måneder.
På Fjellhaug får alle som søker om å bo på internatet automatisk tildelt eget enkeltrom med bad. Du kan søke om å bo på dublett. Se lenger ned.
Hos oss har du tilgang på eget rom med bad, internett, strøm, tilgang på vaskemaskin, tørketrommel og kjøkken i tillegg til store fellesarealer som gymsal, treningsrom og flere stuer.
Det serveres tre måltider om dagen i matsalen, frokost, lunsj og middag. I helgene serveres frokost og middag. Øvrige måltider ordner man selv på internatkjøkkenet.
Fjellhaugteamet bor på dublett og får rabatten trukket fra prisen for Etterfølger.
Elever som bor på dublett betaler kr 5 500 mindre for hybelen i året.
På dublett har du ditt eget rom, men deler bad med én annen elev.
Du kan søke om å bo på dublett. Vi har kun et begrenset antall dubletter. Dersom du ønsker dublett må dette oppgis i søknadsskjemaet, ev. at du sender oss en separat mail med ønske. Vi kan ikke garantere at du får dublett. Ved tildeling gjelder «førstemann til mølla» – prinsippet.
Gjennom året reiser vi på kortere og lengre studieturer. Prisene under er et estimat og kan justeres grunnet usikker prisvekst det kommende året. Vi regner med at prisene vil komme på ca +/- 10% av oppgitt pris på skoleturen. Prisen dekker turopplegg, overnatting og transport.
Gaming:
Studietur til Japan: kr 23 100
Gamingturnering i Sverige og Europa: ca kr 10 500.
KRIK:
Studietur til Indonesia eller Kenya/Tanzania: kr 21 500.
Ekspedisjon til Svalbard (valgfri): kr 10 800
Leder:
Studietur til USA: kr 20 000
Israel: kr 16 500
Musikk:
Studietur til Indonesia: kr 21 500
London: kr 7 400
Etterfølger:
Israelstur m/Leder kr 16 500
Du betaler kr 200 i måneden i felleskostnader for å dekke slitasje og forbruk av skolens utstyr og materiell i forbindelse med undervisning og fellesarealer.
Du blir ikke pålagt å kjøpe mange lærebøker, men regn med noen hundre kroner til dette, så får du selv mer utbytte av året.
Opptaksgebyr ved aksept av skoleplass er kr 2500,-
Rabatt for skandinaver:
Elever fra de skandinaviske landene Danmark, Finland, Færøyene, Island og Sverige, og som ikke har rett til støtte fra den norske Lånekassen, får 20% rabatt på skolepengene fra skoleåret 23-24.
Forbehold:
Vi tar forbehold om feil eller mangler, men de prisene vi oppgir skal i utgangspunktet være rette.
Prisene forutsetter statlig tilskudd etter offentlige satser til skolen etter privatskolelova kap. 6A.