Hva leter du etter?

Ny undervisningsleder på Bibelskolen Fjellhaug

Av: Jon Georg Fiske, Rektor

Helene A. Johansson (43) starter i august opp i full stilling som undervisningsleder på Bibelskolen Fjellhaug.

- Det er så mye jeg gleder meg til! Å bli kjent med unge mennesker som vil bruke et år på å bli bedre kjent med Gud, med seg selv og sin plass i felleskapet blant alle troende, er stort. Jeg elsker skolelivet, og å få undervise og veilede på et sted med et så tydelig verdigrunnlag er noe jeg ser frem til. Så gleder jeg meg også til mange gode kolleger. 


Variert bakgrunn

Helene er gift, har tre barn, og bor like utenfor Oslo. Hun er en blid og rolig sørlending, men har tilbragt store deler av livet sitt i utlandet. Først tre år som misjonær for NLM i Peru, og deretter seks år som utsending for Israelsmisjonen i Israel. Hun er utdannet lærer med fordypning i kristendom, og under oppholdene i Norge har hun arbeidet i offentlig barne- og ungdomsskole. 


Klar for bibelskole

Når hun nå går inn på en bibelskole er det med en klar bevissthet rundt hva bibelskoler er.

- Bibelskoler gir noen redskaper og perspektiv som andre skoler ikke gir. Et trygt miljø med god undervisning og fellesskap som er basert på Bibelen, er den beste investeringen man kan gjøre i denne perioden av livet. Det er så viktig og avgjørende å hjelpe unge til å bevare troen. Oppbrudd, flytting, menighetsliv som kanskje ikke tiltaler de unge, miljøskifte- det kan være mange faktorer som gjør at en del mister troen. Da har vi som er litt eldre et ansvar for å vise at når man velger å bruke Bibelen som grunnlag for tankesett, veivalg- ja alt, så er det den beste veien. 


Vil bygge tillit til Bibelen

Helene trekker frem viktigheten av å ha tillit til, og å bygge livet sitt på Bibelen.

- Bibelen er relevant på alle områder i livet, og for alle aldersgrupper. Har man denne tilliten til Bibelen så kan man møte alt i livet og vite at alt er i Guds hender. Her kan bibelskoler spille en avgjørende rolle for å bygge nettopp denne tilliten til Gud og til det Han har sagt. 


Vi på Bibelskolen er glade for at Helene har takket ja til stillingen, og vil ønske henne varmt velkommen til oss.

Helene A. Johansson. Foto: Privat.

SE ALLE
Design og utvikling av M51 Marketing